klímaszerelés

klíma telepítés, klíma szervíz, klíma értékesítés


Tudnivalók

A klíma készüléket szakszerűen kell beszerelni, beüzemelni, karbantartani, hogy hosszú éveken át biztosítsa Önnek a kellemes komfortot. Emellett fontos tudni, hogy a garancia csak a szakszerűen telepített klímákra érvényes. A klímaszerelés, beüzemelés feladatait mindig bízza klíma „F-gáz” vizsgával rendelkező szerelőre, hogy megőrizze garanciális jogosultságát! A klíma „F-gáz” vizsga egy hivatalos, a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság által kiállított arcképes igazolvány, ami a hűtőközeg teljes körű kezelésére jogosítja fel a klímaszerelőt.

Szerelőink több éves tapasztalattal rendelkeznek és kiválasztásuknál a szakmai tudáson túl külön figyelmet fordítunk a megbízhatóságra, hiszen Ön az otthonába engedi be a szakembert. Munkájuk alatt vigyáznak az Ön otthonának tisztaságára és igyekeznek a legkevesebb kellemetlenséget okozni a klímaszerelés ideje alatt.

Akik klímát akarnak szereltetni, egyre többen kíváncsiak mi is az az inverter. Egyre többen érdeklődnek a számukra legjobb klíma választáson, hogy ne nyúljanak mellé.

Az összes mai klíma készülék már inverteres és hűtő/fűtő funkcióval van ellátva, de fontos a megfelelő teljesítmény és a különféle dizájnok közül a legmegfelelőbb kiválasztása. Ebben szakembereink tudják a legjobb tájékoztatást adni, hiszen ennek több összetevője is van pl. a helyiség fekvése (északi, déli...), hány szobát szeretnénk hűteni, fűtésre is használnánk a készüléket és nem végső sorban a készülék ára.


Inverteres klíma működése:

Ezen klímakészülékek többnyire csak részleges terhelés alatt üzemelnek, mivel a beállított hőmérséklet fenntartásához a maximális teljesítmény töredéke is elég. A hagyományos, állandó fordulatszámú kompresszoros klíma készülékek nem képesek a teljesítményük növelésére vagy csökkentésére, hanem folyamatosan ki-be kapcsolják a meghatározott sebességen működő kompresszorukat. Ezzel szemben az inverteres klíma rendszer változtatható fordulatszámú kompresszort alkalmaz, amely ideális alacsonyabb sebességre kapcsolja át a kompresszort, ha nincs szükség nagyobb teljesítményre a megfelelő mértékű hűtéshez. Ezáltal a klíma hűtő- ill. fűtőteljesítménye a kondicionált belső tér igényei szerint folyamatosan változtatható. Ez a megoldás gazdaságosabbá és hatékonyabbá teszi a klíma működését, ráadásul kisebb zajt kelt, mint a hagyományos kompresszor, így a szakterület legjobb megoldását kínálják.

- Gazdaságosság: a kiváló energia-hatékonyság jóval gazdaságosabb készüléket eredményez, az energia-megtakarítás akár 44%-os is lehet.

Hatékonyság: a hagyományos készülékekhez képest a változtatható fordulatszám miatt sokkal gyorsabb lehűtést, illetve felfűtést biztosítanak.

Kényelem: jelentősen csökken a zajszint, lényegesen csendesebb működés mellett érik el, és sokkal pontosabban tartják fent a megkívánt hőmérsékletet.

Ön szerint drága árammal fűteni?

Ebben igaza van, de csak akkor, ha villanyradiátorral vagy hőlégbefúvóval teszi. Ezzel szemben a klímás fűtés még a legrosszabb esetben is háromszor annyi fűtési teljesítményt "szállít be" a lakótérbe, mint amennyi elektromos áramot fogyaszt! És ez a szám akár ötre is felmehet! Egyet fizet, ötöt kap. Ugye ez azért elég jó? Ha Önnek önálló vezetékes földgázellátása van, akkor mintegy egynegyedét fizeti annak, mintha árammal fűtene (villanyradiátor, hőlégbefúvó). Ha tehát a klímás fűtés négyszer annyi hőt tud szállítani, mint amennyi áramot felvesz a hálózatból, akkor így Önnél pontosan ugyanannyiba kerülhet a klímás fűtés, mint a gáz. Bármilyen más rendszerű fűtésnél - társasház központi kazán, távfűtés, PB gáz fűtés - lehet találni gazdaságosabb klímás fűtési megoldást!

Azt gondolja, hogy a klíma nem képes eléggé felmelegíteni az otthonát?
Megértem az aggodalmát, de higgye el, csak méretezés kérdése az egész.  Ha egy lakás 10 kW fűtési teljesítményt igényel, és ezt klímával biztosítjuk, akkor az a lakás ugyanúgy megfelelően fel lesz fűtve, mint bármely más megoldással. Egy klíma fűtéskor 40 - 45 °C hőmérsékletű levegőt fúj be. Azért ez nem olyan rossz!

Hallott már Ön arról, hogy a légbefúvós fűtés az egyik legrugalmasabb fűtési megoldás?

Elképzelhető, hogy nem; de rögtön elmondom, miért van ez így. Légfűtéssel pár perc alatt meleg levegőt fújhatunk a lakásba, és mivel mesterséges légáramoltatást - azaz ventilátort - használunk, ez gyorsan eloszlik a teljes fűtött területen. Ezzel szemben a többi fűtési megoldás csak a levegővel együtt fűti fel a helyiségben lévő tárgyakat, falakat.

Inverteres klíma berendezésnek azt klímát hívjuk, amelynek a kompresszora változtatja a fordulatszámát, így beindításkor lassan indul el, felveszi a megfelelő fordulatszámot, ami szükséges neki, hogy lehűtse a helyiséget, és fokozatosan beáll egy lassabb fordulatszámra ahol, már csak az a feladata, hogy stabilan tartsa a szoba beállított hőmérsékletét.

A nem inverteres berendezésnek (már nem forgalmazzák) az a klímát hívjuk, ahol a kompresszor egy hőmérsékletérzékelő segítségével bekapcsol, ill. kikapcsol... Két állása van a kompresszornak 100% teljesítményen működés, és 0%-on való működés...

Indításkor áramfelvétel szempontjából:

Az inverteres klíma kompresszor indításkor, sokkal kevesebb áramfelvétellel indul, mint egy nem inverteres hirtelen indulásos kompresszor, így a gyengébb árammal ellátott helyiségben is könnyen használható...

nem inverteres (már nem forgalmazzák) klíma használatakor, sokszor bővíteni kell az elektromos automata megszakítókat, ill. a vezetékelést a lakásban... Ez sok esetben nem megoldható meg vésés, vakolás, festés nélkül ott, ahol régi befalazott alumínium fal vezetékek vannak... Mivel ki-be kapcsol a kompresszor, minden indításkor megterheli az automatákat, ill. a vezetékeket, akár percenként többször is, ami nem tesz jót a falban (dobozokban) lévő vezetékek kötéseinek sem, könnyen felmelegedhetnek és elolvadhatnak, ill. nem tesz jót az (biztosíték) automata megszakítónak sem.

 

 


Elérhetőség
06 70 314 96 00 


info@szantoszerviz.huHétfő - Péntek:  8:00 - 17:00


         Szombat:  9:00 - 14:00JAVÍTÁS ESETÉN A KISZÁLLÁS DÍJTALANAkciók